تأثیر افزودن اسیدی فایر(گلوباسید) و آنزیم بر بلدرچین های ژاپنی تغذیه شده با جیره های بر پایۀ گندم
نوع مقاله : مقاله پژوهشی
چکیده
مطالعۀ حاضر به منظور بررسی اثرات مصرف مخلوط تجاری اسیدهای آلی گلوباسید(مخلوطی از اسید فرمیک، اسید لاکتیک، اسید استیک و اسید پروپیونیک) و سطوح مختلف آنزیم روابیو در جیره بر پایۀ گندم بر عملکرد و سیستم ایمنی جوجههای بلدرچین اجرا شد. این آزمایش به مدت 36 روز با استفاده از 240 قطعه بلدرچین ژاپنی یک روزه(مخلوط دو جنس) در قالب یک آزمایش فاکتوریل 3×2 بر پایهی طرح کاملا تصادفی با 6 تیمار و 4 تکرار در هر تیمار انجام شد. فاکتورها شامل سه سطح آنزیم(0، 250 و 500 میلیگرم) و دو سطح اسید(0 و 1000 میلیگرم) بودند. نتایج آزمایش نشان داد که مصرف مخلوط تجاری اسیدهای آلی گلوباسید سبب بهبود وزن زنده، افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل خوراک شد(05/0>P). نتایج آزمایش نشان داد که مصرف مخلوط تجاری اسیدهای آلی گلوباسید سبب بهبود وزن زنده، افزایش وزن روزانه، ضریب تبدیل خوراک و پاسخ ایمنی شد(05/0>P). تأثیر آنزیم بر افزایش وزن زنده، افزایش وزن روزانه و بهبود ضریب تبدیل خوراک گردید(05/0>P). بعلاوه، تفاوت معنیداری بین سطوح تیمارهای دارای سطوح مختلف آنزیم وجود داشت و بهترین پاسخ عملکردی با مصرف 500 میلی گرم در کیلوگرم مشاهده شد. بهطور کلی نتایج این آزمایش نشان داد که استفاده از 250 میلیگرم در کیلوگرم آنزیم بهطور کامل نتوانست اثرات منفی پلیساکاریدهای غیرنشاستهای گندم را برطرف کند، در حالی که 500 میلیگرم به طور کامل این اثرات منفی را برطرف کرد. استفاده توام اسیدهای آلی و آنزیم در جیره بر پایۀ گندم بلدرچین، بهترین اثرا را بر عملکرد بلدرچینهای تغذیه شده با جیرههای بر پایۀ گندم داشت.