تأثیر سطوح مختلف ژل آلوئه ورا و نئومایسین بر عملکرد، برخی ویژگی های لاشه و کیفیت فیزیکی و شیمیایی گوشت جوجه های گوشتی
نوع مقاله : مقاله پژوهشی
چکیده
این پژوهش به منظور ارزیابی تاثیر سطوح مختلف ژل آلوئهورا و آنتیبیوتیک نئومایسین بر عملکرد، برخی ویژگیهای لاشه و کیفیت فیزیکی و شیمیایی گوشت جوجههای گوشتی انجام شد. در این پژوهش، از 180 قطعه جوجه خروس یکروزه گوشتی سویه راس 308 استفاده شد. پژوهش طی 6 هفته و در قالب طرح کاملا تصادفی با پنج تیمار و سه تکرار برای هر یک و 12 قطعه جوجه در هر تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل سطوح مختلف ژل آلوئهورا(صفر، 5/1، 2 و 5/2درصد) و آنتیبیوتیک نئومایسین(2/0 گرمدرکیلوگرم) بودند. نتایج تحقیق نشان داد که جوجههای دریافت کنندهی 2 درصد ژل آلوئهورا مصرف خوراک کمتری در مقایسه با جوجههای سایر تیمارها در کل دوره پرورش داشتند(05/0>P). میزان ماده خشک گوشت سینه در جوجههای تغذیه شده با 2 درصد ژل بالاتر از مقدار مربوط به جوجههای تیمار شاهد بود. همچنین میزان پروتئین گوشت سینه در جوجههای دریافت کننده سطوح مختلف ژل(5/1، 2 و 5/2 درصد) و نئومایسن بالاتر از مقدار مربوط به جوجههای تیمار شاهد بود(05/0>P). افزودن 5/2 درصد ژل آلوئهورا به طور معنیداری ماده خشک و چربی ران را در مقایسه با تیمار شاهد و نئومایسین افزایش داد(05/0>P). میزان پروتئین گوشت ران جوجههای تغذیه شده با 5/1 و 5/2 درصد ژل بهطور معنیداری بالاتر از مقدار مربوط به تیمار شاهد و نئومایسین بود. همچنین سختی، صمغیت و قابلیت جویدن گوشت ران جوجههای دریافت کننده 5/1، 2 و 5/2 درصد ژل آلوئهورا، بالاتر از مقدار مربوط به جوجههای تیمار شاهد و آنتیبیوتیک بود(05/0>P). سنجش تست فشاری بر سینه نشان داد که تغذیه با 5/2 درصد ژل آلوئهورا سختی سینه را در مقایسه با تیمار شاهد افزایش داد(05/0>P).به طور کلی، افزودن ژل آلوئهورا به جیره جوجههای گوشتی تأثیری بر ویژگیهای فیزیکی گوشت سینه و ران ندارد ولی موجب بهبود عملکرد و کیفیت شیمیایی (ماده خشک، چربی و پروتئین) گوشت سینه و ران میگردد.
. (1394). تأثیر سطوح مختلف ژل آلوئه ورا و نئومایسین بر عملکرد، برخی ویژگی های لاشه و کیفیت فیزیکی و شیمیایی گوشت جوجه های گوشتی. پژوهش نامه علوم طیور, 2(1), 9-20.
MLA
. "تأثیر سطوح مختلف ژل آلوئه ورا و نئومایسین بر عملکرد، برخی ویژگی های لاشه و کیفیت فیزیکی و شیمیایی گوشت جوجه های گوشتی", پژوهش نامه علوم طیور, 2, 1, 1394, 9-20.
HARVARD
. (1394). 'تأثیر سطوح مختلف ژل آلوئه ورا و نئومایسین بر عملکرد، برخی ویژگی های لاشه و کیفیت فیزیکی و شیمیایی گوشت جوجه های گوشتی', پژوهش نامه علوم طیور, 2(1), pp. 9-20.
VANCOUVER
. تأثیر سطوح مختلف ژل آلوئه ورا و نئومایسین بر عملکرد، برخی ویژگی های لاشه و کیفیت فیزیکی و شیمیایی گوشت جوجه های گوشتی. پژوهش نامه علوم طیور, 1394; 2(1): 9-20.