اثر سطوح مختلف پودر دارچین و آنتی بیوتیک فلاووفسفولیپول بر عملکرد، وزن اندام های داخلی و ویژگی های لاشۀ جوجههای گوشتی
نوع مقاله : مقاله پژوهشی
چکیده
این آزمایش به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف پودر دارچین و آنتیبیوتیک فلاووفسفولیپول بر صفات عملکرد و خصوصیات لاشۀ جوجههای گوشتی با 200 قطعه جوجۀ یکروزه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار، 4 تکرار(پن) و 10 قطعه پرنده در هر تکرار به مدت 42 روز انجام گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل جیرۀ پایه و سطوح مختلف پودر دارچین(3/0،4/0 و5/0 درصد) همراه با آنتیبیوتیک فلاووفسفولیپول بود. خوراک مصرفی، افزایش وزن بدن، ضریب تبدیل خوراک و ویژگیهای لاشه اندازهگیری شدند. تفاوت معنیداری برای مصرف خوراک در دورۀ رشد بین تیمارهای آزمایشی مشاهده گردید(05/0>P) و جوجههای تغذیه شده با دو سطح 4/0 و 5/0 درصد پودر دارچین، مصرف خوراک بیشتری در مقایسه با تیمارهای شاهد و آنتیبیوتیک داشتند. تفاوت معنیداری بین تیمارهای آزمایشی برای افزایش وزن خوراک و ضریب تبدیل خوراک در دورههای مختلف مشاهده نشد(05/0<P). وزن چربی حفرۀ شکمی جوجههای تغذیه شده با بالاترین سطح دارچین در سن 42 روزگی، پایینتر از مقدار مربوط در جوجههای تیمار شاهد و آنتیبیوتیک بود(05/0>P). نتایج این آزمایش نشان داد که اگرچه مکملسازی دارچین به جیره تأثیری بر عملکرد جوجههای گوشتی ندارد، ولی افزودن 5/0 درصد پودر دارچین به جیره باعث کاهش معنیدار چربی حفرۀ شکمی جوجههای گوشتی میگردد و لذا میتواند یکی از عوامل مؤثر در بهبود کیفیت گوشت پرنده باشد.
. (1394). اثر سطوح مختلف پودر دارچین و آنتی بیوتیک فلاووفسفولیپول بر عملکرد، وزن اندام های داخلی و ویژگی های لاشۀ جوجههای گوشتی. پژوهش نامه علوم طیور, 2(1), 1-8.
MLA
. "اثر سطوح مختلف پودر دارچین و آنتی بیوتیک فلاووفسفولیپول بر عملکرد، وزن اندام های داخلی و ویژگی های لاشۀ جوجههای گوشتی", پژوهش نامه علوم طیور, 2, 1, 1394, 1-8.
HARVARD
. (1394). 'اثر سطوح مختلف پودر دارچین و آنتی بیوتیک فلاووفسفولیپول بر عملکرد، وزن اندام های داخلی و ویژگی های لاشۀ جوجههای گوشتی', پژوهش نامه علوم طیور, 2(1), pp. 1-8.
VANCOUVER
. اثر سطوح مختلف پودر دارچین و آنتی بیوتیک فلاووفسفولیپول بر عملکرد، وزن اندام های داخلی و ویژگی های لاشۀ جوجههای گوشتی. پژوهش نامه علوم طیور, 1394; 2(1): 1-8.