TY - JOUR ID - 20037 TI - تاثیر سطوح مختلف عصاره علف چای (Hypericum perforatum) و آنتی بیوتیک نئومایسین بر عملکرد، برخی ویژگیهای لاشه و خصوصیات گوشت سینه و ران جوجه های گوشتی JO - پژوهش نامه علوم طیور JA - RLPS LA - fa SN - AU - بهشتی مقدم, سارا AU - انصاری, زربخت AU - دلدار, حمید AU - جعفرپور, سید علی AD - فارغ‌التحصیل کارشناسی‌ارشد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری AD - استادیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران. Y1 - 2015 PY - 2015 VL - 1 IS - 1 SP - 18 EP - 27 KW - پروتئین گوشت KW - تردی گوشت KW - کیفیت گوشت KW - مصرف خوراک DO - N2 - این پژوهش با هدف ارزیابی اثرات مختلف گیاه علف ­چای(Hypericumperfotatum) و آنتی­بیوتیک نئومایسین بر عملکرد، ویژگی­های لاشه و کیفیت گوشت جوجه­های گوشتی انجام شد. در این پژوهش، از 180 قطعه جوجه­ی گوشتی نر سویۀ راس 308 استفاده شد. این پژوهش طی شش هفته و در قالب طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار، سه تکرار(پن) در هر تیمار و 12 قطعه جوجه در هر پن انجام گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل: تیمار شاهد(بدون افزودنی)، سه سطح عصارۀ علف­چای(25/0، 50/0 و75/0­گرم­ در­کیلو­گرم جیره)، و آنتی­بیوتیک نئومایسین(2/0 ­گرم در­کیلو­گرم جیره) بودند. برای اندازه­گیری تردی گوشت از تست فشاری با پروپ دندانی(TA7) استفاده شد و تست تجزیه و تحلیل ترکیب بافت با پروپ استوانه­ای(TA25) انجام گرفت.  جوجه­های تغذیه شده با آنتی­بیوتیک، بیشترین مصرف خوراک را در کل دوره، نسبت به جوجه­های تغذیه شده با علف­چای داشتند(05/0>P). افزودن عصارۀ علف­چای به­­طور معنی­داری میزان پروتئین سینه و ران را افزایش داد(05/0P<). به­علاوه جوجه­های دریافت­کنندۀ 5/0گرم علف­چای، کمترین درصد چربی حفرۀ شکمی را نسبت به جوجه­های تغذیه شده با جیره­های شاهد و حاوی آنتی­بیوتیک داشتند(05/0P<). بیشترین مقدار شاخص قابلیت ارتجاعی و کمترین مقدار سختی و قابلیت جویدن، در گوشت ران جوجه­های تغذیه شده با 5/0 گرم علف­چای مشاهده شد(05/0P<). بیشترین سختی سینه و ران، در تست فشاری مربوط به جوجه­های تغذیه شده با آنتی بیوتیک بود. یافته­های حاصل از این پژوهش نشان داد که افزودن سطوح مختلف علف ­چای به جیره می­تواند سبب بهبود کیفیت گوشت پرنده گردد و لذا می­تواند به­عنوان جایگزین آنتی­بیوتیک در جیرۀ طیور، برای بهبود کیفیت گوشت استفاده شود. UR - https://rlps.urmia.ac.ir/article_20037.html L1 - https://rlps.urmia.ac.ir/article_20037_f4acf27c851292697d32f998e31e1d74.pdf ER -